فرهنگ و هنرمعرفی کسب و کار

چطور عکاسی حرفه ای یاد بگیریم؟

همه چیز درباره عکاسی، تجهیزات و نرم افزارهای مورد نیاز

هیچ رازی وجود ندارد که بتواند شما را در مسیر عکاس شدن، از صفر به فردی حرفه ای تبدیل کند. با این وجود، ابزارها و دستورالعمل های زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند تا ضمن پیشرفت مهارت و سبک خود، کیفیت کار خود را بهبود ببخشید. آماده شروع آموزش هستید؟ اجازه دهید با آموزش عکاسی مقدماتی راهنمای شما باشیم و آموزش خود را ابتدا با 6 نکته اساسی عکاسی برای مبتدیان شروع کنیم و بعد هم می توانید دروس آموزش عکاسی را به صورت رایگان دانلود کنید.

انسان ثبت لحظات و خاطره سازی را دوست دارد. لحظاتی ماندگار که بتواند برای انسان همیشگی باشد. این لحظات می تواند احساسی، فرهنگی، حرفه ای یا هر رویکرد دیگری را به همراه داشته باشد. از سوی دیگر شاید شما عکس های زیبا و جذابی در فضای مجازی دیده باشید و به این حرفه علاقه مند شده باشید، اما مسیر یادگیری آن را ندانید. در این مقاله قصد داریم تا همه چیز درباره عکاسی، تجهیزات و نرم افزارهای مورد نیاز این رشته را معرفی کنیم.

عکاسی چیست؟

آموزش عکاسی رایگان ، عکاسی در لغت به معنای عکس گرفتن و عکس برداری است. در واقع عکاسی هنر ثبت لحظات است و از ترکیب دو لغت یونانی فتو از کلمه “Phos” به معنای نور و گرافی از لغت «Graphi» به معنای نگارش؛ یعنی نوشتن با نور.

توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!

عکاسی که بعنوان یک پدیدهٔ علمی متولد شد به‌ شکل یک صنعت گسترش یافت و به عنوان هنر تثبیت شد.کشف عکاسی بدست یک نفر نبود و حاصل تلاش بسیاری از افراد میباشد و امروزه شاهد اثرات زیبایی در این حوزه باشید.

انواع عکاسی

1- عکاسی علمی: معمولا عکس برداری از طبیعت، زندگی جانوران و یا حتی مستندهای پزشکی همگی از دسته عکاسی های علمی به شمار میرود.

2- عکاسی صنعتی: عکاسی صنعتی در بازاریابی و تبلیغات نقش اساسی ایفا میکند و این گرایش عکاسی را به یکی از پرطرفدارترین ها تبدیل کرده است.

3- عکاسی هنری: عکاسی هنری، سرشار از احساس و عواطف انسانی است. در واقع هدف این نوع عکاسی نوازش روح مخاطب است و میتواند عکس های خانوادگی در آتلیه باشد و یا حتی عکس یک طبیعت بکر.

تاریخچه عکاسی

در تاریخ عکاسی این چنین آمده است که دانشمند فرانسوی به نام ژوزف نیسفور نیپس (joseph Nicephore Niepce) در سال ۱۸۲۲ میلادی موفق به ثبت اولین عکس تاریخ شد. او با قرار دادن یک صفحه فلزی قیر اندود در یک جعبه تاریک از جلوی پنجره تصویر پشت بام را ثبت کرد در آن زمان صفحه عکس به مدت ۸ ساعت تحت تابش نور آفتاب قرار داشت.

در سال ۱۸۴۰ میلادی یک انگلیسی به نام فاکس تالبوت با اختراع صفحات نگاتیو که می‌شد از روی آن بارها تصویر پوزیتیو چاپ کرد. گام بزرگی در پیشرفت عکاسی برداشت. این اختراع هنوز پایه و اساس فیلم های عکاسی جدید است.

انواع دوربین عکاسی

1- دوربین آنالوگ

در عکاسی آنالوگ، نوری که از دوربین عبور می‌کند بر سطح فیلم عکاسی می‌نشیند و پس از آن می‌بایست فیلم را از داخل دوربین درآورد و آن را در تاریکخانه ظهور کرد تا به شکل نگاتیو قابل رویت شود و سپس برای انتقال عکسها به کامپیوتر باید نگاتیو‌ها اسکن شوند.

2- دوربین دیجیتال

دوربین‌های دیجیتال به دو گروه حرفه‌ای و آماتوری تقسیم می‌شوند. از لحاظ تفاوت در مشخصات فنی این دو گروه می‌توان گفت دوربین‌های حرفه‌ای همچنان از سیستم دوربین‌های حرفه‌ای آنالوگ (slr) استفاده می‌کنند که شامل اجزای مکانیکی است. در حالی که دوربین‌های آماتوری به صورت کامل دیجیتالی هستند. عمر مفید دوربین‌های دیجیتالی اگر به شیوه‌ای صحیح خریداری شده باشد بین ۳۶ تا ۴۸ ماه است.

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی

بسیاری از استادان عکاسی اعتقاد دارند برای شروع نیاز به وسایل تجهیزات گران قیمت نیست و شما میتوانید با تجهیزات با کیفیت معمولی شروع کنید و پس از کسب مهارت ها و تجربه کافی آن ها را ارتقا دهید. اما به طور کلی شما به تجهیزات زیر نیاز خواهید داشت:

1- دوربین و کیف دوربین

کیف دوربین یکی از وسایل ضروری برای محافظت از تجهیزات در مقابل باران و گرد و خاک است و از سوی دیگر با ارتقای تجهیزات، حمل آن ها آسانتر خواهد بود.

2- ریموت شاتر(کنترل راه دور)

دو نوع شاتر ریموت وجود دارد: باسیم و بیسیم. با استفاده از ریموت‌ها می‌توانید از فواصل دورتری از دوربین خودتان استفاده کنید و به دلیل اینکه به صورت فیزیکی به دوربین وصل نشده‌اید، لرزش دوربین خیلی کمتر است.

3- لنز

بسته به محیط و نوع عکس، شما باید لنزهای متفاوت داشته باشید.

4- سه‌پایه و هد سه پایه

شما برای اینکه بتوانید دوربین را در یک زاویه خاص و کاملا ثابت نگه دارید، به سه پایه نیاز دارید. سه پایه کمک می‌کند بتوانید عکس‌هایی کاملا واضح با جزئیات زیاد بگیرید. هد سه پایه نیز یک قطعه فلزی است که وظیفه اتصال سه پایه و دوربین شما را برعهده دارد.

5- فلاش اکسترنال

استفاده از فلاش اکسترنال می‌توانید عکس‌های خیلی زیبایی بگیرید. این نوع فلاش را می‌توانید روی کفشک دوربین نصب کنید و یا از راه دور به صورت بیسیم یا با سیم از آن استفاده کنید.

6- دیفیوزر فلاش (نرم کننده نور فلاش)

برخی اوقات شما باید از نور نرم‌تری استفاده کنید. برخی اوقات یک صفحه پلاستیکی شفاف می‌تواند تفاوت خیلی زیادی ایجاد کند و کمک کند نور را نرم‌تر کنید و سوژه را زیباتر به تصویر بکشید.

7- هود لنز

هود لنز یکی از تجهیزات مناسب برای عکاسی است که روی عنصر جلوی لنز شما سایه می‌اندازد و از آن در مقابل عناصری مثل باران محافظت می‌کند و همچنین تاثیر فلر (درخشش) را نیز به اندازه چشمگیری کاهش می‌دهد.

8- فیلتر

دو نوع فیلتر مختلف در بازار وجود دارد: فیلتر گرد و فیلتر مربعی. فیلترهای گرد جلوی لنز شما پیچ می‌شوند و باید حتما فیلتری را انتخاب کنید که با ابعاد لنز شما مطابقت داشته باشد. در مقابل لنزهای مربعی وارد یک نگه‌دارنده می‌شوند که در جلوی لنز شما قرار می گیرند.

9- تمیزکننده لنز و حسگر

تمیز نگه داشتن دوربین و تجهیزات عکاسی نکته خیلی مهم و ضروری است و به همین دلیل داشتن یک دمنده می‌تواند برای پاک کردن گرد و غبار از روی لنز و دوربین شما خیلی موثر باشد.

یادگیری عکاسی

1- عکاسی در دانشگاه

رشته عکاسی از زیرمجموعه های کنکور هنر در انتخاب رشته کنکور سراسری است. طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، پذیرش در رشته عکاسی در دانشگاه های دولتی روزانه ، نوبت دوم (شبانه) ، پیام نور و غیرانتفاعی صورت می گیرد.

دانشجویان‌ رشته‌ عکاسی با علوم‌ و فنون‌ مختلفی در زمینه‌ عکاسی آشنا شده‌ و همچنین‌ رشته‌های مختلف‌ عکاسی را از قبیل‌ عکاسی خبری ، تبلیغاتی ، علمی ، طبیعت‌ و پرتره‌ آموزش‌ میبینند. نحوه پذیرش در رشته عکاسی هم بصورت با آزمون و هم بدون کنکور (بدون آزمون ) بوده است.

2- عکاسی در آموزشگاه ها

سرفصل های دوره عکاسی تلفیقی از دروس دانشگاهی و مهارتی آموزش عکاسی می باشند که رویکرد اصلی آن، آماده نمودن افراد، جهت ورود به بازار کار در رشته عکاسی است.

در طول دوره دانشجویان در آتلیه مجهز موسسه تحت نظارت اساتید مطرح این رشته، شروع به آموزش عکاسی می نمایند و همچنین ادیت و آماده سازی عکس را با نرم افزارهای تخصصی رشته عکاسی (فتوشاپ، لایت روم و …) در سایت کامپیوتری بروز موسسه بصورت کاملا حرفه ای می آموزند. بهترین کلاسهای عکاسی را در اینجا معرفی کردیم (آنلاین و حضوری)

بازار کار رشته عکاسی

بیشتر فارغ‌التحصیلان‌ رشته‌ عکاسی‌ جذب‌ مطبوعات‌ می‌شوند. برپایی‌ نمایشگاه‌های‌ صنعتی‌ متعدد و توجه‌ به‌ آگهی‌های‌ تجاری‌ و فرهنگی‌ نیز باعث‌ شده‌ است‌ که‌ تعداد زیادی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ جذب‌ عکاسی‌ تبلیغاتی‌ بشوند، حوزه‌ انتشارات‌ نیز تعداد دیگری‌ از فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ را به‌ کار گرفته‌ است‌.

بیشترین سود عکاسی متعلق به کسانی است که در سازمان های خبری و تبلیغات مشغول به کار شده و یا دارای آتلیه خصوصی باشند. هم چنین می توانند به آموزش علاقمندان عکاسی به صورت خصوصی یا عمومی بپردازند و از این راه به کسب درآمد بپردازند.

به طور کلی درآمد عکاسان می تواند ساعتی ، قراردادی و شاید استخدامی باشد. درآمد ساعتی به آن دسته از افرادی اختصاص دارد که در مراسم های مختلف مشغول به فعالیت بوده و بسته به ساعات فعالیت مزد خود را دریافت می کنند. قرار دادی ها بسته به مدت قرارداد و سازمانی که در مقابل آن ها وجود دارد درآمدهای متفاوتی دارند. استخدامی ها که اندک هستند مطابق با مصوبه های موجود می توانند از حقوق ماهیانه برخوردار شوند.

نرم افزارهای عکاسی (برای ویرایش تصاویر)

1- لایت روم (محبوب ترین)

Lightroom Classic به شما اجازه می‌دهد که تصاویر خود را سازماندهی کرده، کلمات کلیدی آن‌ها را تعیین کنید به آن‌ها برچسب بزنید و از ابزارهای پیشرفته‌ای همچون براش‌ها، ابزارهای گرادیان، رفع لکه، بهبود، منحنی‌ها تون، تونینگ اسپلیت، استفاده از پروفایل‌های دوربین، پروفایل‌ها لنزها، حذف اعوجاج‌های کروماتیک، تغییر شکل و غیره استفاده کنید.

2-فتوشاپ

نرم‌افزار فتوشاپ (Photoshop) متعلق به کمپانی ادوب و یکی از بهترین نرم افزارهای ویرایش عکس شناخته می‌شود، این برنامه یک ابزار درخشان برای آن‌دسته از ویرایشگران حرفه‌ای تصاویر است که به‌دنبال ابزارهای بسیار پیشرفته هستند. هنرمندان می‌توانند از این برنامه برای خلق تصاویر، طرح‌های گرافیکی، هنرهای دیجیتالی و غیره استفاده کنند.

3- Skylum’s Luminar 4.2.0

اگرچه Luminar در مقایسه با Adobe در بازار رقابت بهترین نرم افزارهای ویرایش عکس مورد کم‌ توجهی قرار گرفت، اما هم‌اکنون به یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای ویرایش عکس تبدیل شده است، این برنامه امکاناتی را برای عکاسان فراهم می‌کند تا بتوانند عکس‌های خود را به‌صورت موثر سازماندهی و ویرایش کنند.

4- Skylum’s Aurora HDR

این برنامه برای هر کسی که بیشتر روی خلق تصاویر HDR تمرکز دارد، یکی از بهترین نرم افزارهای ویرایش عکس است و عمدتا برای ادغام و پردازش تصاویر HDR به‌کار می‌رود. این نرم‌افزار از هوش مصنوعی استفاده می‌کند و به‌دلیل نداشتن هاله، مصنوعات یا نقص‌های کروماتیکی در عکس نهایی، شناخته می‌شود.

5- Capture One Pro 20

Capture One Pro همراه با ویژگی‌های شگفت‌انگیزی شبیه به فتوشاپ عرضه شده است. این برنامه دارای یک رابط کاربری قابل سفارشی‌سازی است و کاربر می‌تواند این رابط کاربری را به روش دلخواه شخصی‌سازی کند.

می خواهید عکاسی را یک بار برای همیشه یاد بگیرید؟

عموما هر فردی که می‌خواهد عکاس شود، ابتدا به این فکر می‌کند که اصلا باید عکاسی را از کجا شروع کند ؟ او از خود می‌پرسد که چگونه عکاسی را یاد بگیرم و اصلا چرا باید این کار را انجام دهم ؟ آیا نمی‌شود خودمان عکاسی را یاد بگیریم ؟ اصول و قواعد مشخصی در فراگیری آن وجود دارد یا همه چیز در یک بسته به ما تحویل داده می‌شود ؟

افرادی که به عکاسی علاقه دارند سعی می‌کنند تا به دنبال راه‌هایی برای فراگیری آن باشند. متاسفانه چندیست که با پیشرفت صنعت دوربین‌های دیجیتال، عکاسی آسان‌تر شده و در عوض، توهم خود عکاس پنداری بین بسیاری از مردم رواج یافته است.

امروزه هر شخصی که یک دوربین گران قیمت و چند لنز دوربین دارد، خود را عکاس حرفه‌ای پنداشته و سعی می‌کند آثار ( مثلا هنری ! ) اش را در اینستاگرامش به اشتراک بگذارد. اما حقیقتا عکاسی چیزی فراتر از اینهاست و صرفا داشتن یک دوربین، نمی‌تواند کسی را عکاس کند.

حتی اگر از من بپرسید، به نظرم دانستن اصول و قواعد عکاسی و مسلط بودن به ادیت هم نمی‌تواند کسی را عکاس کند. عکاسی هنریست که بیشترین ارتباط را با خلاقیت داشته و بدون آن بیشتر شبیه به یک صنعت می‌شود تا یک هنر.

پس داشتن تجهیزات و دانستن اصول عکاسی لازم است، اما کافی نیست.

اما از بحث اصلی خود خارج نشویم، پس چه چیز ما را کامل می‌کند ؟ باید از کجا شروع کنیم تا یک عکاس واقعی و حرفه‌ای شویم ؟ چه تمرین‌هایی لازم است ؟

خب من این نوید را به شما می‌دهم که اگر علاقه‌مند باشید، عکاسی نه تنها برایتان سخت نخواهد بود، بلکه تبدیل به لذت بخش‌ترین کار دنیا خواهد شد. آموختن عکاسی به طور کلی مراحلی دارد که لازمه تمام آنها، پشتکار و تمرین است. در کنار آن تجربه بیشترین کمک را به شما در تبدیل شدن به یک عکاس حرفه‌ای خواهد کرد.

پس عجله نکنید، سعی کنید قدم به قدم پیش رفته و همه چیز را یاد بگیرید و پس از آن خودتان تجربه کنید. در این مقاله قصد دارم مسیر مشخصی از آموزش عکاسی را برایتان بگویم تا اگر وارد آن شدید، سردرگم نشوید. پس تا انتهای من همراه من باشید…

مرحله مقدماتی عکاسی

قطعا در قدم اول نیاز است تا اصول ابتدایی را یاد بگیرید. این شاید ساده‌ترین و در عین حال مهم‌ترین بخش در عکاسی باشد. چرا که اگر آن را به صورت کامل و درست یاد نگیرید، باقی موارد هم برایتان دشوار خواهد شد. اما این قدم اول چیست و از کجا شروع می‌شود ؟ در اینجا به موارد لازم برای شروع یادگیری عکاسی اشاره خواهم کرد.

در انتخاب تجهیزات سختگیر نباشید !

بسیاری فکر می‌کنند که داشتن یک دوربین عکاسی برای شروع یادگیری عکاسی لازم است. در واقع عکاسی پیش از اینکه هنر ثبت تصویر باشد، هنر درست دیدن و درست‌تر درک کردن یک سوژه است. فشار دادن دکمه شاتر باید زمانی اتفاق بیفتد که شما یک درک کامل نسبت به عکستان داشته باشید.

من همیشه به هنرجوهای خود توصیه می‌کنم پیش از عکاسی از یک لوکیشن خاص، دوربینشان را خاموش کنند و به دقت همه چیز و همه جا را بررسی کنند. با این کار نه تنها سوژه‌های خوب را پیدا می‌کنید، بلکه می‌توانید خیلی از موارد غیر ضروری را هم حذف کنید.

پس بدانید که لازم نیست برای شروع عکاسی حساب بانکی خود را خالی کنید، یک دوربین معمولی در کنار یک لنز کیت ارزان قیمت می‌تواند برای شما کاملا مناسب باشد.

به اعتقاد من گوشی هوشمند وسیله مناسبی برای عکاسی نیست، اگرچه پیشرفت‌های خوبی را در سال‌های اخیر داشته‌اند، اما باز هم مقایسه‌ی آنها با دوربین‌های عکاسی یک قیاس مع‌الفارق است. این موضوع بحث جداگانه‌ای دارد که در این مقاله نمی‌گنجد.

پس سعی کنید قبل از اینکه خودتان عکاسی را شروع کرده و یا برای آموختن آن در آکادمی‌های مختلف ثبت‌نام کنید، ابتدا تجهیزات خوبی را تهیه کنید. تجهیزات مناسب می‌توانند شما را نسبت به یادگیری فنون عکاسی علاقه‌مند‌تر کنند.

البته به شما توصیه می‌کنم قبل از خرید دوربین مقالات مرتبط را مطالعه کنید. همانطور که هزاران بار تاکید داشتم، لنز از خود بدنه دوربین بسیار مهم‌تر است. سعی کنید بخش گسترده‌ای از هزینه‌تان را برای خرید یک لنز بهتر بگذارید.

در مورد سایر تجهیزات هم باید بگویم که بهتر است خودتان کمی دست به کار شوید ! در اینترنت تکنیک‌های مختلفی تحت عنوان DIY وجود دارند که به شما کمک می‌کنند بسیاری از این تجهیزات یا مشابه شان را خودتان با هزینه‌ای بسیار کمتر بسازید.

نور را خیلی خوب بشناسید !

احتمالا تا به حال شنیده‌اید که ریشه کلمه فوتوگرافی ( Photography ) دو کلمه فوتو به معنای نور و گراف به معنای ثبت کردن هستند. پس عکاسی به طور خلاصه یعنی ثبت کردن نور. این تعریف می‌تواند به شما اثبات کند که مهمترین چیز در عکاسی نور است.

شناخت صحیح نور از نظر من مهمترین بخش عکاسی است. این نور است که در نهایت قرار است بخش‌های واضح تصویر شما را نشان دهد. سوژه به وسیله نور روشن می‌شود و کار عکاس این است که منابع تولید نور را به بهترین شکل بچیند.

در مورد خود دوربین اما، اصطلاحی تحت عنوان مثلث نوردهی وجود دارد که احتمالا تا به حال بسیار نام آن را شنیده‌اید. این ابتدایی‌ترین تمرین عکاسی است.

اینکه خودتان بخواهید آن را از طریق مجلات، مقاله‌های مختلف، یوتیوب یا … یاد بگیرید و یا اینکه برای آموختن آن به آموزشگاه‌های عکاسی سر بزنید، دست خودتان است. بستگی دارد چقدر استعداد داشته باشید و البته پشتکارتان تا چه حد باشد.

اما سعی کنید در هر حالت، مفهوم سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو (سه مورد مثلث نوردهی) را به بهترین شکل ممکن دریافت کنید. از نظر من که بخش بزرگی از عمرم را مشغول عکاسی بودم، هیچ چیز مهم‌تر از مسلط بودن به این سه گزینه در دوربینتان نیست.

با مفاهیم پایه دوربین و لنز آشنا شوید

داشتن اطلاعات کافی در مورد دوربین و لنزی که از آن استفاده می‌کنید از مهمترین نکات شروع عکاسی است. اینکه بدانید چطور باید از قابلیت‌هایی که در اختیار دارید استفاده کنید خیلی مهم است. عمق میدان، فاصله کانونی، فوکوس خودکار یا دستی، دکمه‌های میانبر دوربین، منوهای دوربین و ….

داشتن اطلاعات کافی در رابطه با این موارد به شما کمک می‌کند تا مباحث پیچیده‌تر و حرفه‌ای تر عکاسی را با سرعت بیشتری یاد بگیرید که قطعا برای شروع مفید است. برای این مورد پیشنهاد می‌کنم از آموزشگاه‌ها و آکادمی‌های معتبر استفاده کنید.

معمولا بدست آوردن اطلاعات کامل کمی زمانبر است و این باعث می‌شود روند یادگیری شما کندتر پیش برود، با این وجود که تمام این موارد بسیار ساده هستند و نباید زمان زیادی را صرف آنها کنید. پس استفاده از شخصی که تمام آنها را به صورت خلاصه برای شما توضیح بدهد، بسیار مفیدتر خواهد بود.

آموزشگاه دیدنگار در مورد این موضوع می‌تواند به شما کمک بیشتری کند. برای کسب اطلاعات کافی در مورد سرفصل‌های آموزشی، با آن تماس بگیرید.

مطالعه کتابچه‌های راهنمای تجهیزاتتان یکی از کسل کننده‌ترین کارهای دنیاست، اما می‌تواند کمک خوبی برای شما باشد. فرض کنید در حال خوردن شربت سرما خوردگی هستید، زود آنها را بخوانید که تمام شوند !

مرحله متوسط عکاسی

پس از اینکه تجهیزات ابتدایی را خریدید و توانستید با استفاده از یکسری اطلاعات و مفاهیم اولیه عکاسی را شروع کنید، حالا وقت آن است که به صورت حرفه‌ای‌تر به دنبال مباحث پیچیده‌تر باشید.

در پایان این مرحله می‌توانید یک عکس را با رعایت کامل قواعد عکاسی ثبت کنید، ادیت کنید و پس از آن به عنوان یک اثر هنری به نمایش بگذارید. اما فراموش نکنید که هنوز هم داشتن خلاقیت و ذوق هنری لازمه اول در آموختن هنر عکاسی است.

اصول ترکیب‌بندی حرفه‌ای را بیاموزید

شاید نیازی نباشد ترکیب‌بندی حرفه‌ای را در همان قدم اول و شروع عکاسی یاد بگیرید، زیرا دانستن موارد ساده‌تری مثل نقاط طلایی برای شروع کافی هستند.

ترکیب‌بندی اولین چیزیست که در یک عکس مورد توجه قرار می‌گیرد. در واقع زمانیکه عکستان را مقابل شخصی قرار می‌دهید، باید چند نکته در آن رعایت شده باشد. اول از همه اینکه سوژه به خوبی قابل تشخیص باشد و چشم بیننده را گمراه نکند.

این نه الزاما به معنی بولد کردن سوژه، بلکه به معنی بیشتر بها دادن به آن است. خطوط راهنما و نقاط طلایی می‌توانند به شما کمک کنند تا هر المانی را در جای درستش قرار دهید.

برای آموختن این مرحله به نظر من ابتدا بر روی بینایی خود کار کنید، سعی کنید با دوربین خاموش و چشم‌های باز صحنه را ببینید، برای خودتان کادر ببندید، سپس با استفاده از فاصله کانونی لنزتان، همان کادری که مد نظرتان بود را ثبت کنید.

به این صورت می‌توانید عکس را از دید یک بیننده ببینید، و نه از دید بسته صفحه نمایش دوربین. در واقع شما پشت صحنه را حس می‌کنید، در آن زندگی می‌کنید و می‌دانید که مهمترین چیز کجاست. حتی زمانی که با چشم‌هایتان نگاه می‌کنید هم سوژه را در بهترین جا قرار می‌دهید. پس سعی کنید بر روی کادر بندی با چشم‌های خود کار کنید.

حالا باید دنبال کارگاه‌ها و دوره‌های مختلف باشید

در سطح متوسط عکاسی، آموختن همه چیز خیلی کار ساده‌ای نیست. در واقع بیش از اینکه شما به اطلاعات ساده نیاز داشته باشید، لازم است تجربیات دیگران را سرلوحه کار خود قرار دهید.

البته این که چه کارگاه و چه دوره‌هایی را انتخاب می‌کنید بسیار مهم است. یک استاد ضعیف نه تنها چیزی به شما نمی‌آموزد، بلکه شما را نسبت به عکاسی سرد و بی علاقه می‌کند.

در مقابل یک استاد خوب می‌تواند شما را بیش از قبل به عکاسی علاقه‌مند کند. مهمترین نکته این است که یک استاد خوب می‌تواند خلاقیت‌های شما را نیز شکوفا کند.

معمولا برای سطح متوسط دوره‌هایی تحت عناوین آموزش ادیت عکس، آموزش ترکیب بندی، آموزش عکاسی متوسط و … وجود دارند که بهتر است با آگاهی آنها را انتخاب کنید. عکاسان و متخصصان در آموزشگاه دیدنگار در این باره می‌توانند بیشتر به شما کمک کنند.

کمی عکس‌هایتان را ادیت کنید

انسل آدامز، یکی از بزرگترین عکاس‌های تاریخ و پدر عکاسی طبیعت می‌گوید ” شما یک عکس را ثبت نمی‌کنید، بلکه آن را می‌سازید. “

پس چه اشکالی دارد اگر یک عکس طی دو یا سه مرحله درست شده باشد ؟ همیشه تاکید می‌کنم که سعی نداشته باشید یک عکس را فقط با دوربین خود خلق کنید، خلاقیت شما در تصویر نهایی شکوفا می‌شود. سعی کنید تصاویرتان را با فرمت خام RAW ثبت کرده و سپس با استفاده از نرم‌افزارهای ویرایش تصویر، آن‌ها را به هدفتان نزدیک‌تر کنید.

عکاس‌های حرفه‌ای معمولا از نرم‌افزارهای فتوشاپ و لایت روم برای ویرایش تصاویرشان استفاده می‌کنند. یادگیری این دو نرم‌افزار در حالت عادی خیلی طول می‌کشد و شاید حتی هیچ وقت نتوانید تمام نکات لازم را خودتان یاد بگیرید.

منابع مختلف مثل یوتیوب و اینستاگرام نیز تا حدی می‌توانند به شما کمک کنند، اما به نظر من دوره‌های آموزشی ادیت تصاویر خیلی کاربردی‌تر هستند و با بیشتر کردن سرعت روند آموزش، می‌توانند به شما کمک کنند زودتر به سطوح حرفه‌ای برسید.

شاید لازم باشد به طور جداگانه مقاله‌ای بنویسم که توضیح دهم ” چگونه ادیت و ویرایش را شروع کنیم ؟ “. دنیای ویرایش تصاویر، به اندازه خود ثبت تصاویر مهم و گسترده است.

مرحله حرفه‌ای عکاسی

مرحله مقدماتی و متوسط به شما کمک می‌کنند که بتوانید یک صحنه را ارزیابی کرده، نور را بررسی کنید، با استفاده از تنظیمات مختلف دوربین و لنزتان بهترین تصویر را ثبت کرده و سپس با ادیت کردن، آن را به یک عکس بسیار زیبا تبدیل کنید.

این برای شروع عکاسی کافیست، اما همه چیز به همینجا ختم نمی‌شود. از نظر من افرادی که تا این مرحله پیش می‌آیند و دیگر عکاسی حرفه‌ای را دنبال نمی‌کنند را نمی‌توان عکاس دانست. چرا که تا این مرحله همه چیز به صورت انتقال تجربه بوده و خلاقیتی در کار کردن وجود ندارد.

شما تمام اصولی را می‌آموزید که قبل از شما توسط هزاران نفر دیگر استفاده شده است. با توجه به اینکه در ابتدای مقاله گفتم که عکاسی یک هنر وابسته به خلاقیت است، پس لازم است چیزی بیش از اصول همیشگی را یاد بگیرید.

سبک شناسی را دنبال کرده و علایقتان را پیدا کنید

نخستین موردی که در یک عکاس حرفه‌ای وجود دارد این است که علی‌رغم دانستن تمام اصول لازم برای تمام ژانرهای عکاسی، تمرکزش را بر روی یک ژانر خاص متمرکز می‌کند.

شما احتمالا عکاس طبیعت حرفه‌ای را نمی‌شناسید که از مراسمات مختلف عکاسی کند، یا عکاسی ورزشی که به دل طبیعت زده و از حیوانات و حیات وحش عکاسی کند.

برای حرفه‌ای شدن لازم است چیزی بیش از مبتدیات و اصول اولیه عکاسی را بدانید. اینکه می‌گویم ژانر مورد علاقه خود را پیدا کنید برای این است که هر ژانر یا هر سبک، نیاز به اصول جداگانه‌ای دارد که فرا گرفتن آنها فقط با یک کارگاه یا یک دوره آموزشی ممکن نیست.

در واقع در اینجا بحث تجربه و خلاقیت مطرح می‌شود. شما باید بتوانید به عنوان یک عکاس طبیعت وقتی به یک جنگل می‌روید، تصاویری ثبت کنید که تا به حال کسی ثبت نکرده باشد. قطعا پیش از شما هزاران عکاس به آن نقطه سفر کرده‌اند.

فراموش نکنید تمام کره زمین شناخته شده و از همه‌جا عکس وجود دارد. پس به عنوان یک عکاس باید کاری کنید که متمایز به نظر برسید.

در مسترکلاس‌ها و ورکشاپ‌های عکاسان بزرگ شرکت کنید

گاهی اوقات عکاسان بزرگ و با تجربه ورکشاپ‌ها یا مسترکلاس‌هایی برگزار می‌کنند که هدف از آنها انتقال تجربه به تازه‌کارها است. این بهترین فرصت برای یادگیری مواردیست که شاید آموختن هر کدام یک عمر از شما طلب کند !

به دنبال این ورکشاپ‌ها باشید. سعی کنید آنهایی را شرکت کنید که مربوط به عکاسی هستند که در ژانر مورد علاقه شما فعالیت دارد. جدایی از بحث انتقال تجربه، پرسش و پاسخ بخش مهمی از این کلاس‌ها خواهد بود.

شما می‌توانید هر آنچه در مورد عکاسی می‌خواهید را در این کلاس‌ها پیدا کنید. از نظر من برای حرفه‌ای شدن، این یکی از بهترین میانبرهاست. شما تجربیات اشخاصی را به دست می‌آورید که شاید چند برابر سن شما فقط رزومه کاری عکاسی داشته باشند !

دوره‌های حرفه‌ای را فراموش نکنید

جدا از ورکشاپ‌ها و مسترکلاس‌هایی که برگزار می‌شود، گاهی آموزشگاه‌ها و کارگاه‌های مختلف عکاسی هم دوره‌هایی را برگزار می‌کنند که می‌توانند بسیار مفید باشند.

عموما در این دوره بیشتر همه چیز بر پایه تجربه و خلاقیت می‌گذرد، اما باز با این حال بسیاری چیزها هستند که احتمالا نمی‌دانید. برای مثال می‌توانید تکنیک‌های خاص عکاسی را فرا بگیرید.

در این بخش شما می‌توانید با تجهیزات مختلف نیز بیشتر آشنا شوید، برای مثال اینکه چگونه از فیلترهای مختلف استفاده کنید، یا چگونه تجهیزات مختلف را با هم ترکیب کنید. همچنین برای راه اندازی یک استودیوی عکاسی نیاز است چیزهایی فراتر از عکاسی بدانید که عموما مربوط به این دوره می‌شود.

سعی کنید به دنبال کارگاه‌هایی بگردید که بتوانند به شما در افزایش و پرورش خلاقیتتان کمک کنند. آموزشگاه دیدنگار نیز می‌تواند در این باره به شما اطلاعات کامل‌تری را منتقل کند که برای ارتباط با آن نیز می‌توانید با شماره تماس 77614412 در تماس باشید.

نه فقط ادیت، بلکه مفهوم تغییر عکس را دریابید !

در بخش قبلی شما صرفا یک عکس را به بهترین شکل ممکن ادیت می‌کردید و همه چیز خوب پیش می‌رفت. این یعنی نور را اصلاح می‌کردید، رنگ‌ها را به همین ترتیب و …

اما در این بخش شما چیزی بیش از یک عکاس خواهید دانست. برای مثال تکنیک‌های ترکیب تصاویر یا دابل اکسپوژر یا فتومونتاژ یا هر چیز دیگر. تمام آنها به شما کمک می‌کنند تصاویرتان را از حالت ساده و همیشگی‌شان دربیاورید. این در واقع بیش از عکاسی، به گرافیک نزدیک می‌شود.

دوره‌های مختلف بسیاری برای فراگیری فتوشاپ وجود دارند که با یک سرچ کوچک در گوگل می‌توانید تعداد زیادی را پیدا کنید. سعی کنید دنبال دوره‌هایی باشید که نه فقط شما را محدود به یکسری مورد خاص کنند، بلکه دست شما را باز بگذارند تا جایی برای شکوفا کردن خلاقیت‌هایتان داشته باشید.

البته بحثی که وجود دارد این است که بسیاری از عکاسان با استفاده از تکنیک‌های مختلف تغییر تصویر به طور کلی مخالفند و آن را خارج از دنیای عکاسی می‌دانند. این دیدگاه ممکن است درست باشد، اما من به شخصه آن را رد می‌کنم.

عکاس به عنوان بخشی از هنری که دارد یک عکس را توسط دوربینش ثبت می‌کند و پس از آن آزاد است هر کار که می‌خواهد با عکسش انجام دهد. تغییر دادن ماهیت کلی عکس ممکن است از ابتدا ایده یک عکاس باشد.

یک نیمچه نکته ( ! ) : تجهیزاتتان را تکمیل کنید

تجهیزاتی که در ابتدا تهیه کردید فقط تا مدتی می‌توانند شما را همراهی کنند. از زمانی که به دنبال حرفه‌ای شدن باشید می‌بایست تجهیزاتتان را متناسب با نیازهایتان تهیه کنید.

اگر دوست دارید وارد دنیای عکاسی تبلیغاتی و استودیویی شوید، باید بر روی منابع نور و تجهیزاتی مثل بک گراند تمرکز کنید. اگر دوست دارید عکاسی طبیعت را دنبال کنید، باید لنزها و پوشش‌های مختلفی را نیز برای خودتان در نظر بگیرید.

هر ژانری از عکاسی مستلزم یک سری از تجهیزات است که به مرور زمان باید آنها را تهیه کنید. در واقع این نکته همان جایی جدی می‌شود که شما می‌خواهید وارد بحث انتخاب ژانر حرفه‌ای شوید و تا قبل از آن، عموم لوازم عکاسی یکسان هستند.

اما دلیل اینکه مورد یازدهم را یک نکته نصفه نامیدم این بود که نیازی نیست شما این تجهیزات را در یک بازه زمانی مشخص تهیه کنید. همانطور که گفتم به مرور زمان و با توجه به نیازهایتان هر مورد را تهیه می‌کنید و این به لحاظ هزینه هم بار کمتری را بر روی دوشتان خواهد گذاشت.

قطعا دنیای عکاسی آنقدر گسترده و بزرگ است که نمی‌شود تمام آن را آموخت. شما هر چیز که بیاموزید، باز هم چیز جدیدتری وجود خواهد داشت. خلاقیت همینجا وارد میدان می‌شود.

شما در جایی به خلا اطلاعات می‌رسید، یعنی در واقع تمام چیزهایی که آموخته‌اید برایتان تکراری و پوچ خواهند شد. پس اگر خلاقیت داشته باشید، با استفاده از آن می‌توانید هر روز کار متفاوت‌تری را ارائه دهید تا از سایر عکاسان نیز متمایز باشد.

نمونه بارز عکاسان بدون خلاقیت که در یک جا متوقف شده‌اند هم همین افرادی هستند که در اینستاگرام یک صفحه ساخته و کارهایشان را یکی شبیه به دیگری به اشتراک می‌گذارند.

سعی کنید همه چیز را طبق اصول یاد بگیرید، در یادگیری عکاسی عجله نداشته باشید، چرا که چیزی دستگیرتان نخواهد شد جز خستگی. عکاسی هنریست که به مرور زمان و با تجربه به دست می‌آید.

در این 10 + 0.5 مرحله‌ای که برایتان گفتم، سعی کردم مسیر مشخصی از عکاسی را برایتان روشن کنم. شک نکنید اگر مطابق اصول پیش بروید، روزی در یکی از ژانرهای عکاسی بسیار موفق خواهید شد.

امیدوارم از نکاتی که در مقاله ” چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ : راهنمای جامع شروع عکاسی حرفه‌ای “ گفتم، لذت برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

یادگیری و کسب مهارت در عکاسی کار آسانی نیست . حتی عکاسان متخصص هم معتقدند که همیشه چیز جدیدی برای یادگیری هست و اکثرا معتقدند که مهارت ها با تمرین تکامل پیدا می کنند. از آن جا که تمرین بی هدف مانع یادگیری مان می شود، بد نیست که در مورد شیوه یادگیری مان تجدید نظر کنیم و از خودمان بپرسیم “آیا این موثرترین راه برای یادگیری عکاسی است ؟

من می خواهم برخی از تجربیاتم در مورد یافتن بهترین شیوه یادگیری را با شما به اشتراک بگذارم . اگر چه ممکن است نکات و ترفند های این مقاله خیلی حرفه ای به نظر نرسند، اما می توانند مفید و موثر باشند .

5 روش برای یادگیری عکاسی وجود دارد

این سه روش بهترین روشهای موجود هستند.

توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!

برای یادگیری حتما باید کار با دوربین را یاد بگیرید، اصول عکاسی را بیاموزید (که در پک خودآموز بالا کامل توضیح داده شده اند) و همچنین فتوشاپ را برای زیباکردن تصاویر یاد بگیرید (این بسته آموزشی). همین! هیچ روش جادویی دیگری وجود ندارد. بعد از این فقط باید خلاقیت به خرج دهید و شروع به عکاسی کنید.

سایر ترفندها در ادامه:

آموزش شیوه تعبیر یک عکس

شما به عنوان یک عکاس باید بفهمیدکه چه چیزی باعث خوب از آب در آمدن یک عکس می شود. می توانید با تعریف و انتقاد سازنده در مورد عکس های دیگران شروع کنید . انتقاد سازنده به این معنی است که در مورد نقاط ضعف و قوت عکس نظر بدهید. با اظهار نظر در مورد عکس های دیگران، یاد می گیرید که چه عواملی یک در خوب یا بد شدن یک عکس نقش دارند.

اگر چه قضاوت درباره زیبایی یک عکس موضوعی ذهنی و سلیقه ای است، اما عکس های خوب همیشه ویژگی های مشترک دارند. ترفندهای زیر برگرفته از کتابی به نام “The photographer’s vision” که توسط مایکل فریمن نوشته شده است. خلاصه آن ها به شرح زیر است:

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!

1-مهارت داشتن در عکاسی

برای نشان دادن یک ایده در عکس، عکاس باید روی مهارت های مربوط به عکاسی تسلط داشته باشد. او باید بتواند افکارش را در عکس نشان دهد . فوکوس دقیق و استفاده مناسب از نور، عناصر اساسی یک عکس خوب هستند.

با این که که برخی از عکاسان حرفه ای عمدا این عناصر را در شاهکارهای شان در نظر نمی گیرند، اما نادیده گرفتن این عناصر توسط یک عکاس عادی قابل قبول نیست. اولی می داند که چه می کند و می تواند نتیجه مورد انتظار را پیش بینی کند اما دومی خیلی راحت ویژگی های اولیه و مورد نیاز یک عکس خوب را حذف می کند و به همین دلیل عکسش احتمالا معمولی و غیرحرفه ای به نظر می رسد.

2-تداعی گر بودن عکس

یک عکس خوب اغلب برای مخاطبان تداعی گر یک خاطره یا تصویر ذهنی است. بسیار خوب است که عکس باعث تبادل نظر شود و توجه بینندگان را به خودش جلب کند. معمولا وقتی عکس یادآور تجربه مشابه و مشترکی برای مخاطبان باشد، برای شان جذاب تر خواهد بود. بنابراین انتخاب موضوع باید با دقت انجام شود.

3-چند سطحی بودن عکس از نظر تجربی

در یک عکس خوب باید بیش از یک سطح تجربه حس شود. تجربه چند سطحی به این معناست که وقتی مخاطب دقیق تر به عکس نگاه می کند، چیز جدیدی پیدا کند. این مفهوم کمی انتزاعی است، نه ؟ بگذارید با یک مثال توضیح بدهم. تصور کنید یک عکس پرتره وجود دارد. کنتراست قوی پرتره توجه مخاطبان را جلب می کند. این تجربه سطح اول است. سطح دوم تجربه زمانی اتفاق می افتد که مخاطب با نگاه دقیق به محتوای عکس به پیام پشت آن فکر کند. اثری که تجربه چند سطحی در آن وجود دارد به احتمال زیاد مخاطب را جذب می کند .

4-انتقال پیام

اگر پیامی یا موضوعی در پشت عکس وجود داشته باشد، کار شما از دیگران جلو تر خواهد بود زیرا مخاطبین بیشتر تحت تأثیر عکس هایی قرار می گیرند که آن ها را به تفکر عمیق وا می دارند.

5-تقلید از شاهکار های هنری

تقلید یکی از فرایند های مهم یادگیری است. با تقلید از آثار برجسته عکاسان حرفه ای، از تجربیات شان درس می گیریم. تجربیات آن ها به ما کمک می کند تا نگاه آن ها به عکاسی و نحوه استفاده شان از مهارت ها را درک کنیم. خواندن بیوگرافی استادان خبره عکاسی همیشه سودمند است زیرا در مورد سیر تکاملی آن ها و تبدیل شدنشان به یک استاد اطلاعات بیشتری به دست می آورید. مثلا اگر عکاسی خیابانی موضوع مورد علاقه تان است، بهتر است بیوگرافی هنری کارتیه برسون هستم. او بدون شک استاد عکاسی خیابانی است. با خواندن بیوگرافی او خواهید فهمید که او چطور خودش را برای گرفتن اثر هنری “لحظه قطعی” آموزش داده است.

    تکنیک و نکات اولیه عکاسی (21 روش برای حرفه ای شدن)

پیشنهاد می شود به جای نگاه گذرا به آثار دیگران، ویژگی های مشترکی آثار مختلف را بررسی کرده و از آن ها درس بگیرید.

زمانی که مفاهیم اولیه را درک و مهارتهای تان را تقویت کردید، وقت آنست که سبک تان را کشف کنید. مثلا شیوه های ترکیب بندی و حتی انتخاب موضوع می تواند نشان دهنده سبک شما باشد .

6-بیشتر گوش کنید و بخوانید

عکاسی یک هنر است. برای پیشرفت در عکاسی، به ایده های جدید نیاز دارید. گاهی اوقات از موسیقی ای که گوش می دهیم یا کتاب هایی می خوانیم ، الهام می گیریم . با تلفیق ایده های حاصل از موسیقی یا کتاب ها در عکس، محتوای کارمان بدون شک پر مایه و غنی می شود.

حتما این مورد را امتحان کنید. به یک سبک موسیقی کاملا جدید که هرگز نشنیده اید، گوش کنید. اگر قبلا به موسیقی پاپ گوش می دادید، شاید بد نباشد کلاسیک یا متال را امتحان کنید. البته ممکن است طول بکشد تا ایده های جدید به ذهن تان برسند. علاوه بر این، تفسیر شما از محیط اطراف ممکن است نتایج جزئی به دنبال داشته باشد.

اما همین جزئیات هم تا حدودی به سبک عکاسی شما شکل می دهد. من نمی گویم که شما باید سبک فعلی تان را تغییر دهید، اما گوش دادن به موسیقی در ژانر دیگر به شما فرصتی می دهد تا به جهان از منظر دیگری نگاه کنید. کتاب ها هم باعث می شوند جهان را از دیدگاه جدیدی ببینید. من ادبیات کلاسیک را به شدت توصیه می کنم زیرا آثار آن ها توسط نویسندگان خبره ای نوشته اند و معمولا حامل پیام هایی هستند .

7-روزانه از همه چیز عکس بگیرید

تنها راه خوب شدن در کار با تمرین است. همیشه دوربینی با خود داشته باشید و از هر چیزی که توجه شما را به خود جلب می کند عکس بگیرید. شما حتی به یک دوربین حرفه ای نیاز ندارید – تلفن هوشمند شما بسیار خوب عمل خواهد کرد. این تمرین به شما کمک می کند چشم عکاسی خود را آموزش دهید و نتایج خود را روز به روز بهتر کنید.

به عنوان یک نتیجه و پاداش، شما خواهید آموخت که چگونه زیبایی روزمره را مشاهده کنید و از آن ها لذت ببرید. اگر احساس می کنید انگیزه شما کم است، به دنبال کارهای مختلف با عکاسی آزاد باشید و با انگیزه کسب درآمد در مسیر بهبود کار خود پیش بروید.

8-به جای خرید لوازم، به دنبال کسب دانش باشید

ما در جامعه مصرف گرایی زندگی می کنیم و در بیش تر موارد، به نوعی آن را دوست داریم. هر هفته تقریبا دوربین ها و لنزهای جدید و هر یک از آن ها با ویژگی ها و پیشرفت های کاملا نو به بازار ارائه می شوند. بنابراین هیاهوی زیاد پیرامون آن ها ممکن است شما را مجبور به خرید تجهیزات فراتر از نیاز خود کند.

اگر ندانید چگونه از آن ها استفاده کنید، داشتن این ابزارهای شگفت انگیز چه فایده ای دارد؟ در عوض، پولی را که ممکن است برای خریدن جدیدترین ابزارها خرج کنید، برای شرکت در دوره های آموزشی و خرید کتاب سرمایه گذاری کنید تا کار خود را بهبود ببخشید. یادگیری تکنیک های جدید به شما کمک خواهد کرد تا عکسی شفاف تر به کمک تنظیم لنز بگیرید.

9-منبع الهام بخش خود را پیدا کنید

حداقل یک تصویر کشف کنید که هر روز الهام‌ بخش شما باشد. وقت خود را صرف دیدن کارهای دیگران کنید. زمان زیادی برای استفاده از رسانه های اجتماعی برای دنبال کردن آخرین کارهای عکاسانی که بیش تر از کارهایشان استفاده می کنید و از آن ها الهام می گیرید، صرف کنید. بعلاوه از روش تحقیق مورد استفاده در مدرسه در زمان های قدیم استفاده کنید. به نزدیک ترین کتابخانه بروید و چند کتاب عکاسی کلاسیک را امانت بگیرید. از یک موزه بازدید کنید و ببینید که ارتباط ترکیبات نقاشی با عکس های مورد علاقه شما چگونه است.

10- تکان بخورید

یک پوزیشن عالی، راهی برای ثبت عکس های عالی می باشد‌ یعنی زمانی که قرار است دکمه نهایی عکاسی را بزنید، حتما باید پوزیشن کاملاً ثابتی داشته باشید و سر جای خود بمانید. استفاده صحیح از پشت صحنه، تنظیم کردن دوربین و قرار دادن آن روی یک مکان ثابت بسیار مهم است. قبل از این که دکمه شاتر نهایی را بزنید، حتماً چند بار آن را تست کنید که نور را بسنجید و مطمئن شوید که نور راضی‌کننده است.

عکس ها را در زوایای مختلف و در نور های مختلف بیندازید و سپس آن ها را نگاه کنید. کمی خودتان را عقب و جلو بدهید، نزدیک و دورتر از سوژه کنید. اگر هر گونه تنظیمی مورد نیاز است، انجام دهید و زاویه و نور را تغییر دهید تا عکس های جدید تری بگیرید. این تغییرات باعث می‌ شود که بهترین عکس ها را ثبت کنید و‌ اصلاً هم نیاز به داشتن ابزارهای گران قیمت و تجهیزات خاص برای گرفتن عکس‌های عالی نیست. در واقع یک عکاس عالی فقط باید جوانب را بررسی کند.

11- نور را بشناسید

نور یک جزء مهم از هر نوع عکاسی می باشد .‌ بدون نور مناسب، عکاسی یک نوع اتلاف وقت کامل است. پس نور پس زمینه را افزایش دهید و سعی کنید کمی با نور بازی کنید که نقش بسیار مهمی در انداختن عکس های جذاب دارد. اگر تمایل دارید که بهترین عکس ها را ثبت کنید، باید علم نور ها را بدانید و بدانید که دقیقا کدام نور بهترین استایل برای شماست.

نور طبیعی بهترین گزینه است اما همیشه هم خوب کار نمی کند، مخصوصاً در زمانی که شب یا عصر عکاسی می کنید. یک عکاس باید کنترل خوبی روی عکس‌ها داشته باشد و شکل، سایز، قدرت، پوزیشن، نور، موقعیت، نور و غیره را در نظر بگیرد. نور های خیلی دور یا خیلی نزدیک یا زیاد، بازتاب دهنده یا پخش شده، هر کدام نتیجه کار را متفاوت می‌ کند و باید تأثیر آن ها را  به عنوان یک عکاس متخصص بدانید.

12- دوربین را صحیح در دستتان بگیرید

همیشه طرز گرفتن دوربین DSLR می تواند صحیح و غلط باشد. بهترین راه برای بهتر کردن وضعیت لنز ها این است که دستانتان را از زیر دوربین رد کنید. این کار باعث می‌ شود که تسلط خوبی به دست چپ و دست راست داشته باشید و به بدنتان مسلط باشید . همچنین از لرزش دوربین جلوگیری می کند‌. اگر با دستانتان دو طرف دوربین را بگیرید، دیگر چیزی نیست که بخواهید دستان شما را ثابت نگه دارد. در نتیجه نمی توانید لنز را مدیریت کنید و حالت ثابتی ندارید. شانه‌ هایتان هم  تکان می خورد و در نتیجه بهترین حالت ایجاد نخواهد شد.

کلام آخر

زمان آن رسیده است که در شیوه یادگیری عکاسی و مسیری که در آن قدم گذاشته اید، تجدید نظر کنید. یادگیری با کمک ترفندهای موثر می تواند به ما کمک کند پیشرفت بیشتری داشته باشیم. مهم تر از همه این که یادگیری درست به ما کمک می کند انگیزه مان را تقویت کنیم. بهترین دانشگاه های عکاسی ایران نیز در مقاله های دیگر سایت شوت شات معرفی شده است که به شما در انتخاب و تصمیم گیری کمک خواهد کرد.

عناوین این مقاله مخفی کردن عناوین
دکمه بازگشت به بالا