سلامت و تندرستیمعرفی کسب و کار

استفاده از مرطوب کننده در شب

علل استفاده از کرم مرطوب کننده پوست دست و صورت

1. جوانسازی پوست

یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با چین و چروک و شاداب نگه داشتن پوست، گنجاندن کرم مرطوب کننده با کیفیت در روتین مراقبتی پوست است. به خصوص در ماه های سرد، مرطوب نگه داشتن پوست واقعاً به بهبود بافت و ظاهر پوستتان کمک می کند.

2. درمان خشکی پوست

با مصرف منظم کرم مرطوب کننده پوست دست و صورت، پوست خود را از خشکی و پوسته پوسته شدن محافظت می کنید. هیچ چیز ناخوشایند تر از این نیست که قسمت هایی از پوستتان لک یا تغییر رنگ داشته باشد. پس برای داشتن چهره ای صاف، تأثیرگذار و یکنواخت، از مرطوب کننده ها کمک بگیرید.

3. جلوگیری از ایجاد جوش

باید صورت خود را کاملاً مرطوب نگه دارید تا بدون باشد و از چرب شدن آن جلوگیری شود. هنگامی که پوست شما خشک می شود، غدد چربی پوست برای جبران خشکی آن، چربی (سبوم) اضافی تولید می کنند؛ بنابراین منافذ پوستتان مسدود می‌شود و جوش می زنید.

4- مراقبت از پوست حساس

افرادی که پوست تحریک پذیری دارند، مواردی مانند قرمزی، اگزما و لکه های خارش دار را خیلی تجربه می کنند. اگر پوست شما هم حساس است، به دنبال مرطوب کننده صورت حاوی ترکیبات آرام بخش، مانند بابونه و آلوئه ورا باشید. این مواد از چهره ی شما محافظت می کند و به آن ظاهر مطلوبی می بخشد.

5- خاصیت آنتی اکسیدانی ضد سرطان

رادیکال های آزاد باعث تحریک سلول های سرطانی می شوند. از فواید دیگر کرم مرطوب کننده به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن می توان اشاره کرد که به حذف رادیکال‌های آزاد که سلول‌های بدن را تهدید می‌کنند کمک می کند.

6-کاهش مضرات استفاده مداوم از محصولات آرایشی

پوست صورت که بیشتر از سایر نقاط در معرض آسیب‌های محیطی قرار داشته و معمولاً به دلیل مصرف محصولات آرایشی و اصلاح صورت، زودتر دچار پیری و عوارض پوستی می‌شود. مصرف مستمر مرطوب ‌کننده‌ ها در سلامت و زیبایی پوست نقشی مؤثر دارد و همچنین روشی برای پیشگیری و به حساب می آید.

مشخصات کرم مرطوب کننده خوب

  1. رنگ و بوی خوبی دارد و از شفافيت خوب و ظاهری کاملاً یک دست برخوردار است.
  2. عدم ايجاد حساسيت و آلودگي ميکروبي و قارچي هنگام مصرف
  3. دارای قوام و ويسکوزيته لازم است.
  4. امکان پاک شدن سريع پس از شستشو و عدم ايجاد حس چرب در پوست پس از استفاده
  5. پس از مصرف و ماساژ در پوست سریع جذب پوست می شود.

ترکیبات مرطوب کننده

  • گلیسیرین
  • سرامیدها
  • SPF
  • برچسب غیر کومدون‌زا (منافذ را مسدود نکند).
  • مسدود کننده‌ها: مواد روغنی که از تبخیر آب در پوست جلوگیری می‌کنند. مثل پارافین، وازلین اسید استئاریک و روغن‌های معدنی
  • جاذب‌های رطوبت: موادی که آب را از هوا به لایه بیرونی پوست می‌کشند مانند گلیسیرین و عسل.
  • ویتامین‌ها: که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و به کاهش خطوط روی چهره کمک کرده و سبب تحریک ساخت نیز می‌شوند.

زمان استفاده از کرم مرطوب کننده

بعد از شستن صورت بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده است. بهتر است 2 بار در روز یکبار صبح و یکبار شب صورت خود را با شوینده‌ای که مناسب با نوع پوست شما فرموله شده است، شسته و بعد کرم مرطوب کننده بزنید. پس از حمام رفتن و دوش گرفتن، استفاده از کرم مرطوب کننده به حفظ رطوبت پوست کمک شایانی می‌کند.

  1. پس از حمام کردن بلافاصله بعد از خشک کردن پوستتان، روی آن مرطوب‌کننده بمالید. از آنجا که هنوز پوست رطوبت دارد، مرطوب‌کننده کاملاً در سطح پوست نفوذ می‌کند.
  2. هر بار که دست‌های خود را می‌شویید، مرطوب‌کننده را روی دستان خود بمالید.
  3. بعد از تمیز کردن صورت با پاک‌کننده مناسب پوستتان، بلافاصله باید مرطوب کننده مناسب استفاده کنید. اگر به مدت طولانی از مرطوب کننده استفاده نکنید، رطوبت کرم می‌تواند همراه با رطوبت طبیعی پوست شما تبخیر شود.
  4. حتی می‌توانید از مرطوب‌ کننده‌ به عنوان زیرساز آرایش استفاده کنید. یک مرطوب‌کننده سبک، آرایش را برای مدت طولانی‌تری نگه می‌دارد.

مضرات کرم مرطوب کننده

در مقایسه با داروهای موضعی مختلف که توسط متخصصان پوست استفاده می‌شود، مرطوب‌کننده‌ها به ندرت خطری برای سلامتی دارند. شایع ترین عوارض جانبی مرطوب کننده عبارتند از:

  • تحریک حسی یا ذهنی
  • درماتیت تماسی آلرژیک
  • کهیر تماسی غیر ایمونولوژیک
  • درماتیت تماسی تحریک کننده

چند بار در روز مرطوب کننده بزنیم ؟

شاید شنیده باشید که کلئوپاترا، ملکه افسانه‌ای مصر، برای رطوبت‌رسانی به پوست خود در شیر استحمام می‌کرد. اینچنین برداشت می‌شود که حتی در گذشته‌های دور نیز اهمیت حفظ رطوبت پوست بر انسان پوشیده نبوده است. اگر بخواهید یک روتین پوستی داشته باشید، یکی از مهم‌ترین محصولاتی که باید به آن توجه نمایید، بدون شک کرم مرطوب کننده است. با توجه به برند و محتویات بکار رفته در آن متفاوت است و شما باید با توجه به نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب نمایید. در این مطلب به بررسی بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده می‌پردازیم.

فواید کرم مرطوب کننده چیست ؟

شواهد نشان می‌دهند که مرطوب کننده‌ها محتوای آب را در لایه شاخی پوست که خارجی‌ترین لایه آن است افزایش داده و با خشکی پوست مبارزه می‌کنند. مهم‌ترین فواید کرم مرطوب کننده را چنین می‌توان عنوان کرد:

  • مقابله با خشکی پوست
  • کند کردن روند پیری پوست و مبارزه با چین و چروک
  • کمک به از بین رفتن آکنه
  • تسکین  پوست‌های حساس
  • نحوه استفاده از مرطوب کننده

بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده را در قسمت‌های بعدی شرح خواهیم داد. اما به طور کلی مرطوب‌کننده‌ها را پس از تمیز کردن صورت روی پوست پاکیزه باید مورد استفاده قرار داد. در این صورت از خشک شدن پوست پس از شستشو اجتناب خواهد شد. استفاده از مرطوب‌کننده همچنین زمانی که پوست کمی رطوبت دارد، بسیار می‌تواند مفید باشد زیرا رطوبت را می‌پوشاند. متخصصان پوست توصیه می‌کنند که هر چند وقت یکبار لایه‌برداری از پوست خود انجام دهید. این کار به از بین رفتن سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند و اگر بلافاصله پس از آن مرطوب‌کننده بزنید، این محصول به خوبی درون پوست نفوذ خواهد کرد.

بهتر است مرطوب کننده را با حرکات دایره‌ای روی پوست خود بمالید. برای صورت به اندازه یک نخود کرم مرطوب کننده کفایت می‌کند. اما بهتر است این محصول را علاوه بر صورت به گردن خود نیز بمالید.

بعد از شستن صورت بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده است. بهتر است ۲ بار در روز یکبار صبح و یکبار شب صورت خود را با شوینده‌ای که مناسب با نوع پوست شما فرموله شده است، شسته و بعد کرم مرطوب کننده بزنید. پس از حمام رفتن و دوش گرفتن، استفاده از کرم مرطوب کننده به حفظ رطوبت پوست کمک شایانی می‌کند.

از چه سنی مرطوب کننده بزنیم ؟

شاید کمی تعجب کنید اما در بیشتر منابع علمی آمده است که مراقبت از پوست و داشتن روتین پوستی بهتر است از سنین نوجوانی آغاز شود. به این منظور به ۳ محصول مراقبت از پوست حتما نیاز است: شوینده، مرطوب کننده و ضد آفتاب. نوع هر یک از این محصولات با توجه به نوع پوست فرد باید تعیین شود و بهتر است در این زمینه از یک پزشک حاذق کمک گرفت تا اشتباهی در انتخاب صورت نگیرد.

اهمیت حفظ رطوبت پوست در طول شب

کرم‌ها و لوسیون‌های بسیاری در داروخانه‌ها وجود دارند که قبل از خواب به عنوان مرطوب کننده باید مورد استفاده قرار گیرند. بهتر است در این کرم‌ها اسید هیالورونیک، پپتیدهای بیومیمتیک و آنتی‌اکسیدان‌هایی همچون ویتامین سی و ای نیز وجود داشته باشند. برای حفظ سلامت پوست به جز اینکه لازم است هر شب آن را مرطوب کنید، خواب شبانه نیز اهمیت مخصوصی دارد. بعضی از مطالعات نشان داده است که استفاده از نور ال ای دی قرمز به مدت ۲۰ دقیقه قبل از خواب در بهبود خواب شبانه می‌تواند بسیار مفید باشد. چراغ ال ای دی قرمز دوپامین را در مغز آزاد کرده و باعث می‌شود فرد خواب عمیق‌تری را تجربه کند.

مرطوب کننده طبیعی برای پوست

بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده را شرح دادیم. به جای کرم و لوسیون از مرطوب‌کننده‌ها و آبرسان‌های طبیعی نیز می‌توانید استفاده کنید؛ مثل: ژل آلوئه ورا یا جلبک. حتی خوراکی‌هایی همچون شیر نیز در رطوبت‌رسانی به پوست می‌توانند موثر واقع شوند.

سبک زندگی نیز در هیدراته نگه داشتن پوست نقش بسزایی دارد. تحقیقات نشان داده است که استرس باعث ایجاد ترک‌های میکروسکوپی در پوست می‌شود و کم‌آبی را بیشتر نمایان می‌سازد. جهت حفظ رطوبت پوست باید:

  • به طور مرتب ورزش کنید
  • سراغ مصرف الکل نروید
  • مصرف نمک را کاهش دهید
  • خوراکی‌های پرآب مثل کاهو، گوجه و خیار بخورید
  • آرامش خود را حفظ کرده و از استرس خود را دور نگه دارید

در مرطوب کننده به دنبال چه ترکیباتی باشیم ؟

بهتر است لوسیون‌ها، کرم‌ها، پمادها و سرم‌های مرطوب کننده در ترکیبات خود مواد زیر را داشته باشند تا اثرگذاری بهتری بر جای گذارند:

  • اسید هیالورونیک
  • گلیسیرین
  • سرامیدها
  • SPF
  • برچسب غیر کومدون‌زا (یعنی منافذ را مسدود نکند)

اگر اس پی اف یا فاکتور حفاظتی در مرطوب کننده شما وجود داشته باشد به این معناست که توانایی محافظت از پوست در برابر اشعه مضر خورشید را نیز دارد. این مسئله در جلوگیری از سرطان پوست، آفتاب‌سوختگی و پیری پوست موثر است. مواد دیگری که در مرطوب کننده‌ها باید در نظر گرفت، شامل موارد زیر است:

  • مسدود کننده‌ها: مواد روغنی که از تبخیر آب در پوست جلوگیری می‌کنند. مثل پارافین، وازلین اسید استئاریک و روغن‌های معدنی
  • جاذب‌های رطوبت: موادی که آب را از هوا به لایه بیرونی پوست می‌کشند مانند گلیسیرین و عسل.
  • ویتامین‌ها: که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و به کاهش خطوط روی چهره کمک کرده و سبب تحریک ساخت کلاژن نیز می‌شوند.

بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده صبح و شب

در پایان بار دیگر گوشزد می‌کنیم که بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده بعد از شستشوی صورت یا حمام رفتن است. توصیه می‌شود ۲ بار در روز یکبار صبح و یکبار شب از مرطوب کننده استفاده شود تا پوست دچار خشکی و کم‌آبی نشود. توجه داشته باشید که حتی اگر نوع پوستتان چرب است باز هم به رطوبت‌رسانی نیاز دارد و و باید محصولی مناسب برای حفظ رطوبت آن استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا