قبل از عمل بینی چه ازمایشاتی لازم است؟
با اقدامات مهم قبل از عمل بینی آشنا شوید
جراحی بینی و به منظور اطمینان از سلامت جسمانی شما، تعدادی آزمایش خون برای اطمینان از عدم انعقاد خون یا وجود بیماری های خاص و همچنین عدم خانم ها انجام می شود. آزمایش خون که بیمار قبل از جراحی بینی انجام می دهد، معمولاً شامل قند خون ناشتا، مشکل کم خونی، تست مشکلات انعقادی خون همچنین تست ایدز و هپاتیت می باشد. بدیهی است هرگونه بیماری خونی باید به پزشک اطلاع داده شود تا بیمار دچار نشود.
بعد از آزمایش خون بیمار باید برای تهیه عکسهای به مراکز تصویر برداری پزشکی برود. عکس های سی تی اسکن برای درج در اتاق عمل و افزایش دقت جراح در هنگام جراحی لازم است. بعد از آنکه نمونه برداری برای آزمایش خون به پایان رسید، برای چند ثانیه پنبه را روی جای سوزن نگه دارید.
آزمایش خون بیمار قبل از جراحی بینی شامل موارد زیر است:
FBS: قند خون ناشتا
CBC.dif کنترل مشکل کم خونی
PT and PTT کنترل مشکل انعقادی
HIV
HBsAg
HCV Ab
β-HCG (ویژه بانوان) آزمایش تشخیص بارداری
بعد از آزمایش خون بیمار باید برای تهیه عکسهای سی تی اسکن به مراکز تصویر برداری پزشکی برود. عکس های سی تی اسکن برای درج در اتاق عمل و افزایش دقت در هنگام جراحی لازم است برای انجامجراحی بینی می توانید به بهترین متخصص جراحی بینی در تهران مراجعه نمایید تا نتیجه بهتری را بدست آورید.
چه زمانی باید آزمایش های قبل از عمل بینی انجام شود؟
آزمایش های قبل از عمل بینی باید به سرعت انجام شود زیرا اگر تشخیص داده شودکه متقاضی مشکل خاصی دارد به سرعت درمان شود تا زمان انجام عمل بینی به تعویق نیفتد. پیشنهاد می شود آزمایشات قبل از عمل بینی سه هفته قبل از عمل انجام شود.
جراحی زیبایی بینی مانند هر جراحی دیگری نیاز به انجام آزمایش های قبل از جراحی دارد. به همین منظور به گفته الو پزشک آزمایش های زیر قبل از انجام جراحی زیبایی بینی می تواند در حین و نتیجه جراحی موثر باشد.
آزمایش های فیزیکی : از فرد متقاضی این آزمایش فیزیکی برای تاییر سلامت جسمی و فیزیکی قبل از جراحی بینی گرفته می شود.
آزمایش خون : آزمایش خون به منظور بررسی بیماری های خونی در فرد مانند کم خونی انجام می شود. همچنین در این آزمایش میزان سطح الکترولیت خون و نحوه عملکرد هورمون های تیروئید مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین در این آزمایش میزان گلبول های قرمز و سفید خون مهم است.
سی تی اسکن : این تست در افرادی که دارای بیماری های تنفسی و اختلال مربوط به بینی هستند انجام می شود.
تست خون: این تست برای تعیین میزان فشار خون فرد، انجام می شود. در صورتی که فرد متقاضی جراحی زیبایی بینی دارای بیماری فشار خون است، باید به جراح بینی خود اطلاع دهد.
تست بارداری : انجام این تست در خانم های دارای سن بین 25 تا 40 سال و خانم های متاهل انجام می شود. زیرا در صورتی که خانمی باردار باشد، امکان جراحی بینی در این فرد وجود ندارد.
آزمایش قند خون : تست آزمایش خون از همه افرادی که متقاضی جراحی زیبایی بینی هستند، انجام می شود. همچنین این آزمایش در افرادی که سابقه بیماری های قند خون و یا مبتلا به بیماری قند خون هستند با دقت بیشتری انجام می شود. انجام آزمایش خون در مرحله اول به صورت ناشتا و در مرحله دوم بعد از صرف غذا انجام می شود. در صورتی که فردی دارای قند خون باشد، بعد از بررسی های لازم جراحی زیبایی بینی انجام می شود.
آزمایش ادرار : این آزمایش صرفا به دلیل بررسی عفونت در مجارزی ادراری و کلیه های بیمار توسط جراح بینی تجویز می شود.
آزمایش انعقاد خون : به دلیل آن که فرد در حین جراحی زیبایی بینی به خونریزی دچار نشود، قبل از انجام جراحی بینی این آزمایش از فرد گرفته می شود و در آزمایش انعقاد خون، میزان انعقاد خون و بهبود زخم ها بررسی می شود زیرا در روند بهبود بعد از بسیار کمک کننده است.
کارهایی که قبل از عمل باید انجام داد:
بجز آزمایشات لازم قبل از عمل، کارهای دیگری هم باید قبل از جراحی صورت گیرد. داروها و مکمل های زیادی هستند که باید چند هفته قبل از جراحی متوقف شوند، مانند مسکن های بدون نسخه، ویتامین E، سیر و داروهای معمول دیگر که ظاهرا جزو داروهای عادی محسوب می شوند نباید قبل از جراحی مصرف شوند.
افرادی که داروهای رقیق کننده ی خون مانند آسپرین مصرف می کنند باید چند هفته قبل از جراحی آن را متوقف کنند وگرنه کاندید خوبی برای جراحی نخواهند بود.
افراد سیگاری نیز باید چند هفته قبل از جراحی و بعد از جراحی سیگار را ترک کنند چون ممکن است با داروهای بیهوشی تداخل پیدا کرده و هم در اتاق عمل و هم در دوران نقاهت مشکلاتی ایجاد کند و در نتیجه ی نهایی سبب تاثیر منفی شود.
علاوه بر این بیماران حتما باید چند روز قبل از عمل و چند روز بعد از عمل از مصرف الکل نیز خودداری کنند.
در صورتی که فرد دچار مشکلات زمینه ای قبلی و یا حساسیت به بیهوشی باشد، جراحی بینی میتواند برای متقاضی جراحی بینی خطر ساز باشد و مشکلاتی را به وجود آورد، از این رو حتما پیشنهاد می شود تا تمامی آزمایشاتی که پزشک متخصص قبل از جراحی بینی تجویز میکند را به درستی انجام دهید.
انجام آزمایشات قبل از جراحی بینی به شما کمک می کند تا بتوانید بدون خطری را سپری کنید. طبیعی بودن نتایج آزمایش ها ثابت می کند که شما هیچ گونه مشکلی ندارید و کاندید مناسبی برای جراحی بینی محسوب خواهید شد.
توصیه مشاوران الو پزشک
قبل از انجام عمل بینی لازم است یک سری آزمایش ها را انجام دهید و در جلسه اول مشاوره لازم است که سابقه پزشکی و داروهایی که مصرف می کنید در اختیار جراح قرار دهید. برای انجام عمل زیبایی بینی برای مشخص شدن یک سری فاکتورها برای اطمینان از سلامت روحی و جسمی، جراح یک سری آزمایشات را تجویز می کند و بدون انجام این آزمایش ها نمی توان عمل بینی را انجام داد.
سایر آزمایشات لازم قبل از عمل بینی
عکسبرداری از قفسه سینه
عکسبرداری از قفسه سینه معمولا در کسانی که سابقه بیماریهای تنفسی و ریوی نظیر ذاتالریه داشتهاند تجویز میشود تا اطمینان حاصل شود که بیمار در حین بیهوشی میتواند بدون مشکل تنفس کند. افراد سیگاری یا کسانی که در گذشته سیگار مصرف کردهاند نیز بهتر است این کار را انجام دهند.
آزمایش بارداری (β-HCG)
خانمهایی که احتمال بارداری برای آنها وجود دارد، لازم است که قبل از جراحی، تست بارداری انجام دهند زیرا در صورتی که فرد باردار باشد داروهای بیهوشی و مسکنهایی که بعد از عمل استفاده میشود میتواند سلامت جنین را به خطر بیندازد.
الکتروکاردیوگرافی یا نوار قلب
عمل بینی میتواند برای افراد استرسزا باشد و پزشک باید از این موضوع اطمینان حاصل کند که متقاضی بیماری قلبی نداشته و میتواند استرسهای ناشی از جراحی را تحمل کند. به این منظور معمولا برای افراد بالای 40 سال یا کسانی که مشکوک به بیماریهای قلبی هستند نوار قلب تجویز میشود. نوار قلب نمیتواند احتمال حمله قلبی را در آینده مشخص کند اما میتواند حملات قلبی گذشته را که شاید خود فرد متوجه نشده باشد، آشکار سازد.
آزمایش ادرار
در موارد نادری ممکن است آزمایش ادرار به منظور کمک به تشخیص عفونت در بدن تجویز شود.
آزمایش صفحات رشد
عمل زیبایی بینی برای نوجوانان میتواند بسیار تاثیر گذار باشد و اعتماد به نفس آنها را افزایش دهد. اما برای انجام در این دوره لازم است که رشد استخوان و غضروف بینی کامل شده باشد. بعضی از افراد تصور میکنند که رشد بینی و گوش هیچوقت متوقف نشده و با افزایش سن این اندامها نیز بزرگتر میشوند. اما باید گفت که اگرچه با افزایش سن سایز بینی و گوش تغییر میکند اما این موضوع به دلیل عدم توقف رشد این اندامها نیست، بلکه با گذشت زمان بر اثر جاذبه و تخریب فیبر و کلاژن، اندازه این اندامها تغییر میکند.
در صورتی که عمل بینی قبل از رشد کامل انجام شود طبیعتا فرم بینی عمل شده با گذشت زمان تغییر میکند. علاوه بر آن دستکاری غضروف بینی قبل از رشد کامل ممکن است بر رشد سایر اعضای چهره نیز تاثیرگذار باشد.
کامل شدن رشد بینی در دختران بعد از 16 سالگی و در پسران بعد از 17 سالگی اتفاق میافتد. در صورتی که جراح از بسته شدن صفحات رشد در متقاضی مطمئن نباشد، آزمایش صفحات رشد تجویز میشود.
عمل زیبایی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی به منظور تغییر شکل ابعاد و در نهایت اصلاح فرم و زیبایی بینی فرد انجام میگیرد و از متداول ترین عمل های جراحی جهت رفع بد فرمی میباشد. در بینی های گوشتی استخوان نرم و شکننده و غضروف ها بسیار ضعیف میباشد .
اصولا پوست بینی گوشتی ضخیم تر از بینی های دیگر است و غضروف آن نازک تر می باشد . پوست این بینی ها دارای منافذ چربی بیشتری است و شکل نوک این بینی ها حالتی نیمه گرد و افتاده دارد و این بینی ها پهن تر و بد فرم ترازسایر بینی ها به نظر می رسد . اصولا این بینی ها با حالت فانتزی عمل می شوند .
در عمل بینی گوشتی بخشی از غضروف بینی جدا شده و سپس با ابزاری که در عمل جراحی استفاده می شود به نوک بینی منتقل شده و در برخی موارد غضروف فرد قابل تراش نمی باشد که در این صورت از غضروف های ناحیه گوش یا غضروفهای مصنوعی یا حتی استخوان دنده برای این جراحی ها استفاده میشود .
نحوه عمل بینی
بیشتر جراحی های زیبایی بینی تحت بیهوشی در بیمارستان یا کلینیک های خصوصی انجام میشود . مدت زمان جراحی به نوع عمل بستگی دارد . جراحی بینی به روش باز 1 تا 3 ساعت زمان نیاز دارد، جراحی زیبایی بینی ترمیمی بیشتر طول خواهد کشید، جراحی بینی پرکننده 15دقیقه طول میکشد.
- بیهوشی : جراحی بینی پرکننده فقط به بی حسی موضعی نیاز دارد. اما جراحی بینی باز یا بسته به دلیل پیچیدگی هایی که دارد تحت بیهوشی عمومی انجام خواهد گرفت.جراح ناحیه مورد نظر را با بی حسی موضعی آغشته و با تزریق آرام بخش یا داروی بیهوشی فرد را بیهوش می کند.
- برش و شکاف : در روش بسته تنها در داخل بینی شکاف ایجاد می شود ولی در روش باز برش ها در کل ناحیه ایجاد می شود و سپس جراح غضروف ها را بالا می کشد.
- فرم دادن بینی : در این مرحله جراح فرم نوک بینی و سایر قسمت ها را به کمک غضروف های پیوندی ( تیغه بینی ، غضروف گوش ، غضروف دنده ) تغییر می دهد . و اگر تیغه بینی منحرف شده باشد جراح آن را صاف و صیقل می دهد
- بخیه و پانسمان : بعد تغییرفرم نواحی برش خورده بخیه زده می شود و پوست های برداشته شده سر جای خود قرار می گیرند و در صورت نیاز بیمار بینی گچ گرفته می شود .
عمل بینی مردانه
یکی از مهم ترین اهداف عمل بینی مردانه این است که فرم بینی مردانه حفظ شود و ظاهر بینی زنانه نشود . در عمل های بینی مردانه نباید نوک بینی بد فرم شود و نتیجه غیر طبیعی دیده شود. زاویه چرخش نوک بینی مردان 90 تا 100درجه است و بیش از حد چرخاندن آن باعث می شود بینی حالت زنانه پیدا کند و سوراخ ها بیش از حد نمایان شوند. به صورت کلی صورت مردان باید مخروطی باشد در صورتی که حالت چهره زنان باید ظریف تر باشد.
بینی زنان و مردان با هم متفاوت است در مردان بینی تا حدودی برجسته تر و تیغه بلنتر و عرض پهن تر دارد و همچنین پوست بینی مردان نیز ضخیم تر است اما در زنان اندازه طول بینی کمی کوتاه تر است.
اکثر مردان به دلیل آسیب های ورزشی دچار زخم و شکستگی می شوند و به جهت بینی کج برای عمل مراجعه می کنند که این جراحی کمی سخت تر می باشد.
رینوپلاستی یا به صورت باز یا بسته انجام می شود و پزشک با توجه به نیاز فرد نوع عمل را تشخیص می دهد. در مردان هرگز نباید بینی خوکی شکل و سربالا یا همان عروسکی عمل شود و نوک بینی مردان نسبت به زنان باید کمی قوی تر باشد و نباید استخوانی و کروی باشد. بلکه باید بینی آن ها ظاهری جذاب برایشان ایجاد کند.
می دانیم یکی از معضلات همیشگی قبل از عمل یا بیماری های مختلف تعداد روزهایی است که از محل کار مرخصی میگیریم اما واقعا آیا لازم است برای آزمایشات قبل از عمل هم زمان خود را صرف رفت و آمد و خستگی راه کنید؟ پیشنهاد میکنیم از خدمات آزمایش آنلاین و استفاده نمایید تا نگرانی های خود را قبل از عمل کاهش دهید.
هزینه های عمل بینی
هزینه های عمل بینی به عوامل مختلفی بستگی و می توان گفت هزینه ها به قبل از عمل و بعد از عمل بینی تقسیم می شود. هزینه های قبل از عمل شامل موارد زیر می باشد:
- هزینه مشاوره عمل بینی: برخی از پزشکان برای مشاوره جراحی بینی ویزیت اولیه دریافت می کنند اما شما می توانید با آزمایش آنلاین تماس گرفته و به صورت تلفنی با متخصصان و پزشکان مجموعه مشاوره نمایید.
- هزینه عکاسی: در برخی مطب ها این کار را انجام می دهند، عکس آتلیه ای نباید هیچ گونه روتوشی داشته باشد تا پزشک به صورت واضح مشکلات بینی را مشاهده نماید.
- سی تی اسکن: ممکن است پزشک از برخی مراجعین سی تی اسکن بخواهد.
- هزینه بیمارستان یا کلینیک : معمولا هزینه عمل در کلینیک ها پایین تر از بیمارستان است به این دلیل که در بیمارستان یک شب بستری نیاز است ولی در کلنیک 4 یا 5 ساعت پس از عمل مرخص خواهید شد.
- دستمزد : دستمزد جراح بسته به میزان تخصص و مهارت پزشک متفاوت است و هر چه پیچیدگی عمل بیشتر باشد هزینه آن بالاتر می باشد و همچنین نوع پوست و وجود انحراف بینی بر هزینه ی نهایی بسیار تاثیر گذار است .
- هزینه عمل بینی استخوانی یا بینی قوزدار، داشتن یا نداشتن پولیپ یا مشکلات تنفسی تفاوت دارد. برداشتن یک قوز و برآمدگی کوچک نسبت به بینی که غضروف های محکم یا بینی گوشتی تفاوت خواهد داشت.
- هزینه های بعد از عمل : بعد از عمل هزینه های چندانی نخواهد داشت فقط تعویض چسب بینی یا هزینه های دارو و پماد های تجویز شده توسط پزشک می باشد.
- جراحی سه بعدی : هزینه این عمل کمی بیشتر از سایر عمل هاست. در این تکنیک طراحی سه بعدی چهره با کمک نرم افزار و طراحی کامپیوتری انجام می شود و نتیجه جراحی شبیه سازی می شود و در نهایت با قالب های کنترلی در زمان جراحی تغییرات لازم روی بینی پیاده می شود.
سوالات متداول آزمای های قبل از رینوپلاستی
آیا انجام همه آزمایشات قبل عمل لازم است؟
این آزمایشات برای شرایط بیمار تجویز می شود و خیلی از آن ها مورد نیاز نیست. این آزمایش ها به پیشینه پزشکی شما بستگی دارد.
انجام آزمایشات تا چه مدت قبل از عمل باید انجام گیرد؟
آزمایشات قبل از عمل را هر چه سریعترانجام دهید چون اگر مشکلی در بدن شما وجود داشته باشد باید هر چه زودتر رفع شود.
بهترین زمان برای انجام آزمایش خون قبل از جراحی چه زمانی است؟
سه یا چهار هفته قبل از عمل بینی آزمایش خون خود را انجام دهید.
منبع : (https://drgoya.com/blog/)